SVIJET

Azerbejdžan će poslati ekipe za pomoć u gašenju požara u Turskoj

Azerbejdžan će u Tursku poslati ekipe kako bi pružile podršku u borbi protiv šumskih požara, javlja Anadolu Agency (AA).

Savjetnik predsjednika Azerbejdžana Hikmet Haciyev saopćio je kako je predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev naredio slanje ekipa u Tursku kako bi pružili podršku stavljanju pod kontrolu i gašenje šumskih požara.

”Predsjednik Aliyev, premijeru Azerbejdžana i ministru za vanredna stanja uputio je potrebne naredbe. Nadležne institucije su kontaktirale kolege u Turskoj, a ekipe za pomoć će u najkraćem roku krenuti ka bratskoj zemlji”, navedeno je u saopćenju.

U nekoliko provincija u Turskoj aktivni su šumski požari, zbog čega je evakuiran određeni broj naselja.

Akcije gašenja šumskih požara u distriktima Manavgat i Akseki, u Antaliji, izvode se s kopna i iz zraka.

Vatrogasci iz nekoliko provincija nastoje ugasiti šumske požare koji su 28. jula izbili na nekoliko lokacija u Manavgatu.

Požar je izbio i u distriktu Marmarisu, u provinciji Mugli, zatim Adani i Mersinu, a u mnogim turskim gradovima pokrenute su akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo na područjima zahvaćenim požarima.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Azerbejdžan #će #poslati #ekipe #pomoć #gašenju #požara #Turskoj

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker