BIHNAJNOVIJE VIJESTI

Benjamina Karić: Sarajevo će uputiti finansijsku pomoć Novom Pazaru

U Novom Pazaru još uvijek je na snazi vanredna situacija koja je proglašena u četvrtak prije podne. Zbog velike količine kiše koja je pala, izlile su se rijeke Trnavica, Jošanica, Banjska i Raška, a dvije osobe su smrtno stradale

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je poruku podrške stanovnicima Novog Pazara koji se suočavaju sa strašnim poplavama, javlja Anadolija.

“Žao mi je što svjedočimo strašnim poplavama u Novom Pazaru. Upućujemo iskreno saučešće zbog tragične smrti dva sugrađanina koja su stradala pokušavajući da zaštite porodice i imovinu. Grad Sarajevo će uputiti pomoć u iznosu od 30.000 KM. Uz vas smo!”, objavila je Karić na društvenim mrežama.

U Novom Pazaru još uvijek je na snazi vanredna situacija koja je proglašena u četvrtak prije podne. Zbog velike količine kiše koja je pala izlile su se rijeke Trnavica, Jošanica, Banjska i Raška.

Poplavljeno je više desetina kuća i drugih objekata, a oštećeno je više putnih pravaca. Dva muškarca nastradala su dok su pokušavali da utvrde riječnu obalu.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker