BALKANNAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Beograd: Protest podrške narodu Palestine

Učesnicima protesta deljeni su leci u kojima se poziva na zaustavljanje "cionističkog napada na Gazu koji su podržale imperijalističke sile Sjedinjene Američke Države i Evropska unije"

 

Protest podrške narodu Palestine na kome su, uz minut ćutanja i cveće za žrtve, ostavljene lutke koje simbolišu ubijenu decu u Palestini, održan je danas na centralnom beogradskom Trgu Republike, javlja Anadolu.

Učesnicima protesta deljeni su leci u kojima se poziva na zaustavljanje “cionističkog napada na Gazu koji su podržale imperijalističke sile Sjedinjene Američke Države i Evropska unija”.

Istaknuto je da se mora povući jasna razlika između okupatora i okupiranog naroda, između tlačitelja i potlačenih.

“Izrael je fašistička država koja 75 godina vrši teror nad palestinskim narodom, uz svesrdnu pomoć SAD i EU”, naglašeno je u letku.

Navedeno je da se “zločini monumentalnih razmera, nalik onima koje su počinili nacisti, odvijaju pred očima sveta”.

“Demokratske” SAD i EU, koji od početka rata u Ukrajini neskriveno prikazuju svoju nacističku prirodu, zabranile su sve skupove podrške palestinskom narodu i žestoko cenzurisale na društvenim mrežama sve informacije o događanjima u Gazi, navedeno je u letku.

Istaknuto je i da su američki predsednik Džozef Bajden, kancelar Nemačke Olaf Šolc i premijer Velike Britanije Riši Sunak protekle nedelje posetili Izrael kako bi dali svoju nedvosmislenu podršku “genocidnoj politici Netanjahuovog režima koja preziru Jevreji u Izraelu i širom sveta”.

Građani su nosili transparente “Pošaljite Netanjahua u Hag”, “Zaustavite masakr u Gazi”, “Izrael treba kazniti zbog napada na humanitarnu flotilu”, “Vreme je da se okupacija okonča”, “Smrt imperijalzmu – sloboda Palestini”, “Jedino rešenje – država Palestina” i “Treba ćutati dok deca spavaju, a ne dok umiru”.

Građani su nosili i transparent na kome se vidi bombarder sa obeležjima SAD i EU na kome piše “izrelska demokratija” i koji ispušta bombe na Palestince uz poruku “Neki životi vrede više”.

Građani su osim zastava Paletine i Srbije nosili i zastave Kine i Kraljevine Crne Gore, i uzvikivali “Free, free Palestine” (Oslobodite Palestinu).

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker