BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

BIHAMK: Duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) izdvajaju puteve uz rijeke Savu, Drinu, Spreču, Lašvu i Vrbas, kao i dionice Kupres – Šuica – Livno i Priluka – Glamoč – Mliništa, te šire područje Bosanskog Grahova, javlja Anadolu.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog učestalih odrona izdvajaju puteve: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Turbe – Karanovac, Sarajevo – Foča, Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf i Bugojno – Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik – Bugojno) i Makljen (Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajaju magistralni put Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog Nove godine, do 03. januara do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker