FILM I TVNAJNOVIJE VIJESTISHOWBIZ

Brendan Fraser je bio favorit za Zlatni globus, ovo je teorija zašto ga nije osvojio

NAGRADU za najbolju glavnu mušku ulogu na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa dobio je Austin Butler za ulogu Elvisa Presleyja u filmu Elvis, a mnogi su na njegovom mjestu priželjkivali vidjeti Brendana Frasera.

Fraser je briljirao u filmu The Whale redatelja Darrena Aronofskog i bio je to ujedno njegov prvi zvučniji i hvaljeniji film još od 2008. godine, štoviše mnogi kritičari su smatrali da će upravo Fraser odnijeti Globus te ga i dalje smatraju jednim od favorita za ovogodišnjeg Oscara.

Fraser na kraju nije osvojio Globus, a odmah su se pojavile i neke teorije zašto. Naime, glumac je 2018. godine optužio bivšeg šefa Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA) Phillipa Berka da ga je 2003. godine pokušao seksualno napastovati na jednom eventu.

“Ja nisam licemjer”

Fraser je tvrdio da ga je taj događaj toliko uznemirio i da je drastično utjecao na njegov privatni i poslovni život te da je zbog tog incidenta 2003. godine izgubio brojne uloge u holivudskoj A produkciji.

Fraser je naglasio kako mu se nitko iz udruženja novinara nije ispričao zbog Berkova ponašanja, a Berk je optužbe zanijekao. Berk je na kraju 2020. godine smijenjen s pozicije šefa HFPA-e, odnosno organizatora Zlatnog globusa, na kojoj je bio 44 godine, i to zbog rasističkog skandala.

Brendan Fraser je u prosincu 2022. godine doznao da će biti nominiran za Globus, ali je odmah izjavio kako nema namjeru doći na ceremoniju. “Moja majka nije odgojila licemjera”, poručio je tada Fraser

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker