POLITIKA

Činimo sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost

 Vlada Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Nihadom Ukom, izražava saučešće porodici poginule doktorice Azre Spahić, a djevojkama stradalim u sinoćnjoj strašnoj saobraćajnoj nesreći želi što brži oporavak, javlja Anadolija.

“Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak”, poručio je premijer Uk povodom ovoga tragičnog događaja.

Kako je dodao, zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana te je naveo da Vlada KS čini i činit će sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinoćnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca”, naveo je Uk.

Potcrtao je da će sankcije povratnicima kada su saobraćajni prekršaji u pitanju biti najrigoroznije koje zakon dopušta.

“U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, ministrom saobraćaja Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana”, zaključio je premijer Uk, naglasivši da niko nije pošteđen od nesavjesnih pojedinaca te je obećao da takvi neće biti pošteđeni od strane nadležnih.

Za sutra je najavio i održavanje vanredne sjednice Vlade KS povodom ovog tragičnog događaja, objavila je Služba za protokol i press KS.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Činimo #sve #divlja #vožnja #ulicama #Sarajeva #bude #prošlost

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker