BIHNAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKA

Cvijanović s Orbanom: Dobri bilateralni odnosi BiH i Mađarske temelj za jačanje saradnje

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović u okviru zvaničn posjete sastala se danas u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, javlja Anadolija.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za dalje jačanje privredne, kao i drugih vidova saradnje, navedeno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanović se zahvalila Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu evrointegracija, kao i na značajnim projektima Vlade Mađarske u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u entitetu Republika Srpska.

Također, Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u oktobru prošle godine.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker