BIHNAJNOVIJE VIJESTI

Danas u Bosni snijeg, u Hercegovini kiša

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -4, Livno i Sarajevo -2, Srebrenica i Zenica -1, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0, Bihać, Doboj i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Trebinje 4

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, javlja Anadolija.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -4, Livno i Sarajevo -2, Srebrenica i Zenica -1, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0, Bihać, Doboj i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Trebinje 4 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

“Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu od 5 do 10 stepeni”, objavio je FHMZ.

U Sarajevu oblačno vrijeme, u jutarnjim satima sa slabim snijegom. Padavine se ponovo očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak se Bosni očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu će u Bosni biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker