POLITIKA

Dužni smo prema građanima raditi svoj posao

Institucije Bosne i Hercegovine moraju funkcionirati, obavezuje nas zakon i dužni smo prema građanima raditi svoj posao. Na kraju krajeva, svi za svoj rad primamo plaću iz budžeta. Nigdje u svijetu nije prihvatljivo ne raditi svoj posao i primati platu koja dolazi od poreskih obaveznika, istakla je danas Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona se oglasila povodom današnjeg otkazivanja 43. sjednice Savjeta ministara BiH navodeću da vjeruje da će svi pokazati odgovornost te da će u interesu građana 43. sjednica biti zakazana u najkraćem roku.

Prema njenim riječima ova sjednica je bila najavljena kao zadnja prije kolektivnog godišnjeg odmora Vijeća ministara BiH, a na dnevnom redu su važne tačke koje ne trpe odgodu.

“Pred nama je još mnogo posla, treba se boriti sa izazovima pandemije, posebno ekonomskim posljedicama, raditi na reformama i infrastrukturnim projektima, moramo nastaviti rad na ispunjavanju 14 prioriteta Evropske unije”, navela je Bisera Turković u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Dodala je da ukoliko je riječ o političkim blokadama i opstrukcijama kao što je najavljeno, onda treba imati u vidu da pozitivno zakonodavstvo ne predviđa plaćeno odsustvo sa ciljem provođenja političkih blokada.

“Svako odsustvovanje sa posla mora biti odobreno, u protivnom slijede konsekvence predviđene zakonom. Pozivam da se striktno držimo odredbi predviđenih zakonom po kome se rad plaća, a neopravdano odsustvovanje sa posla kažnjava”, naglasila je ona.

Ministrica vanjskih poslova BiH je dodala: “Ili ćemo raditi i za to biti plaćeni ili ćemo odsustvovati zbog političkog bojkota te onda nećemo biti plaćeni sa mogućnošću da konsekventno dužini odsustvovanja izgubimo posao”.

Sjednica Savjeta ministara BiH zakazana za danas otkazana je po nalogu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Dužni #smo #prema #građanima #raditi #svoj #posao

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker