POLITIKA

Dvoje državljana BiH na sigurnom, čekaju evakuaciju iz Avganistana

Iz Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine saopšteno je da su nastavljeni napori za evakuaciju preostalo dvoje državljana BiH iz Avganistana koji su se javili Ambasadi BiH u Islamabadu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se dodaje, prema informacija sa terena, oni su na sigurnom i čekaju napuštanje kriznog regiona.

Iz Ministarstva navode da su državljani BiH koji su ranije evakuisani sa teritorije Avganistana, a nakon čega su prebačeni u Katar u vojnu bazu, na putu ka BiH.

“Uz svesrdnu pomoć vlasti Sjedinjenih Američkih Država te države Katar i asistenciju službenika Ministarstva inostranih poslova BiH na terenu, a na zahtjev bh. državljana, provedene su neophodne procedure za izlazak te osigurana pomoć i konekcija za civilne letove ka BiH”, navodi se u saopštenju i dodaje da je četvero državljana BiH koji su jučer evakuisani na putu i očekuje se njihov povratak u BiH.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Dvoje #državljana #BiH #sigurnom #čekaju #evakuaciju #Avganistana

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker