BIZNEWSINTERNETKOMPJUTERI I GADGETILIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Elon Musk kaže da će biti izvršni direktor Twittera

Milijarder Elon Musk brzo je krenuo sa promjenama na Twitteru i otpustio je neke vrhunske rukovodioce u kompaniji nakon otkupa od 44 milijarde dolara.

 

Milijarder Elon Musk je u podnesku rekao da će biti glavni izvršni direktor Twittera, kompanije za društvene mreže koju je nedavno kupio za 44 milijarde dolara.

Potez od ponedjeljka uslijedio je nakon što je Musk, koji također vodi Tesla Inc i SpaceX, otpustio generalnog direktora Twittera Paraga Agrawala i druge visoke zvaničnike kompanije prošle sedmice.

Musk je ranije promijenio svoju biografiju na Twitteru u “Chief Twit” u znaku koji aludira na ovaj potez.

Prošle sedmice, Muskovo preuzimanje društvene mreže za 44 milijarde dolara zaključilo je višemjesečnu sagu.

Od tada, Musk je brzo krenuo sa promjenama u kompaniji, koju je mjesecima ismijavao zbog sporog uvođenja promjena proizvoda ili uklanjanja neželjenih računa.

Muskovi timovi počeli su se sastajati s nekim zaposlenima kako bi istražili softverski kod Twittera i razumjeli kako funkcioniraju aspekti platforme, prema dva izvora upoznata s tim.

Neki zaposleni koji su razgovarali s novinskom agencijom Reuters rekli su da su primili malo komunikacije od Muska ili drugih čelnika i da su koristili novinske izvještaje kako bi sastavili šta se dešava u kompaniji.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker