BALKANBIHNAJNOVIJE VIJESTISPORTSVIJET

Evropsko prvenstvo: Lana Pudar danas ipak pliva finale 100 metara delfin

Lani Pudar je jučer za plasman u finalnu trku falila samo jedna stotinka, i tako je završila na devetom mjestu i ostala bez plasmana. No, bh. tim je obaviješten da jedna od plivačica odustala od nastupa pa će Pudar nastupiti u finalu

 

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar, koja je jučer za stotinku ostala bez plasmana u finale 100 metara delfin, ipak će nastupiti u današnjem finalu Evropskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju, javlja Anadolu.

Lani je jučer za plasman u finalnu trku falila samo jedna stotinka, i tako je završila na devetom mjestu i ostala bez plasmana. Ipak, sreća je bila na strani Pudar.

Iz njenog kluba Orka jutros je saopćeno kako su obaviješteni da jedna od finalistkinja odustala od nastupa.

„Ipak nismo završili sa ovogodišnjim velikim finalima. Upravo smo od glavnog delegata evropskog prvenstva obavješteni da je došlo do jedne odjave nastupa u finalu, te da će naša Lana Pudar kao prva rezerva nastupiti u večerašnjem finalu discipline 100 metara delfin koje je na programu u 17.13 sati. Ponekad je u sportu kao i u životu potrebno imati i malo sreće. Ako je iko tu sreću zaslužio, onda je to naša Lana. Sretno Lana, sretno BiH“, navedeno je iz kluba.

Pudar se u Rumuniji već okitila bronzanom medaljom u disciplini 200 metara delfin.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker