NAJNOVIJE VIJESTISPORT

Evropsko prvenstvo: Rukometaši Hrvatske ubjedljivo savladali Španiju

Rukometaši Hrvatske su odlično otvorili meč i poveli sa 5:1, a u nastavku su također igrali sjajno pa su na kraju prvog poluvremena vodili sa 18:14

Rukometna reprezentacija Hrvatske u prvom kolu grupe “B” Evropskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj, ubjedljivo su savladali selekciju Španije, rezultatom 39:29, javlja Anadolu.

Rukometaši Hrvatske su odlično otvorili meč u Mannheimu i poveli sa 5:1, a u nastavku su također igrali sjajno pa su na kraju prvog poluvremena vodili sa 18:14.

U drugo poluvremenu su također ušli sjajno i u nastavku samo povećavali prednost da bi na kraju slavili sa visokih 39:29 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u redovima selekcije Hrvatske bili su Ivan Martinović sa osam i Mario Šoštarić sa sedam golova. Kod Španaca je najefikasniji bio Aleix Gomez Abello sa devet pogodaka.

U istoj grupi Austrija je savladala Rumuniju sa 31:24.

Naredni meč selekcija Hrvatske igra u nedjelju protiv Austrije, dok se Španija sastaje sa Rumunijom.

Rukometaši Crne Gore su u utakmici prvog kola grupe “C” Evropskog prvenstva poraženi od Mađarske, rezultatom 24:26, a Srbija je u istoj grupi danas ranije remizirala 27:27 sa selekcijom Islanda.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker