NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Izrael: Ako se Hezbollah ne povuče, Libanon će platiti cijenu

Nećemo oklijevati poduzeti akciju protiv Irana i njegovog oružja u regiji. Ako se Hezbollah ne povuče, cijeli Libanon će platiti cijenu, rekao je izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz

Izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz izjavio je da će cijeli Libanon platiti cijenu ako se Hezbolah ne povuče iz sukoba na izraelskoj granici, javlja Anadolu.

Katz se sastao s izraelskim kolegom Davidom Cameronom, koji boravi u službenoj posjeti Izraelu, a saopćenju iz Ministarstva navedeno je kako je šef izraelske diplomatije tokom sastanka rekao:

“Nećemo oklijevati poduzeti akciju protiv Irana i njegovog oružja u regiji. Ako se Hezbollah ne povuče, cijeli Libanon će platiti cijenu.”

Katz je ponovio da je Izrael “odlučan uništiti Hamas i vratiti sve izraelske zarobljenike”.

Zatraživši od britanskog ministra vanjskih poslova Camerona da iskoristi svoj utjecaj za oslobađanje izraelskih zatvorenika prije njegove posjete Kataru, Katz je zamolio svog kolegu da izvrši pritisak na Katar da se potrudi u tom pogledu.

Zabilježeno je da su se Katz i Cameron sastali i s porodicama izraelskih zatvorenika u Gazi.

U priopćenju Ureda izraelskog premijera izvijestilo se da se premijer Benjamin Netanyahu sastao s Cameronom u njegovom uredu u zapadnom Jeruzalemu.

U saopćenju britanskog Ministarstva vanjskih poslova navedeno je da će se Cameron u svojim kontaktima s visokim čelnicima u regiji ove sedmice usredotočiti na dostavu više humanitarne pomoći Gazi, oslobađanje zatvorenika i postizanje održivog, trajnog prekida vatre.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker