EKONOMIJA

Kompanija Zeren Group iz Turkiye zainteresovana za otvaranje banke u Crnoj Gori

Zeren Group, koja već 50 godina uspješno posluje u Turkiye, kao i u šest drugih zemalja, izrazila je namjeru da proširi postojeće poslovanje u Crnoj Gori, ulažući sopstveni kapital u otvaranje banke, najavljeno je tokom današnjeg susreta delegacije Ministarstva finansija Crne Gore sa ambasadorom Turkiye u Podgorici Barisom Kalkavanom i predstavnicima Zeren Group, javlja Anadolu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, generalni direktori u ovom resoru Danko Dragović, nadležan za ekonomsko finansijski sistem, i Bojan Paunović, nadležan za državni budžet, razgovarali su sa turskim ambasadorom i direktorom turske kompanije Zeren Group Mustafom Yigit Zerenom, koji je i potpredsjednik Turske privredne komore u Crnoj Gori.

“U skladu sa informacijama sa skorašnjeg sastanka ambasadora Kalkavana u Ministarstvu finansija o postojanju velike zainteresovanosti turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru, danas je ukazana prilika jednoj od njih da predstavi svoje investicione ideje. Naime Zeren Group, koja već 50 godina uspješno posluje u Turkiye, kao i u šest drugih zemalja, izrazila je namjeru da proširi postojeće poslovanje u Crnoj Gori, ulažući sopstveni kapital u otvaranje banke. Kompanija, takođe posluje u oblasti energetike i metalne industrije”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija Crne Gore.

Iz ovog resora navode da je Dragović ocijenio pozitivnom inicijativu za dodatnim širenjem bankarske ponude u Crnoj Gori, ističući da je bankarski sektor stabilan i da posluje profitabilno. Dodao je da su odluke o otvaranju banaka i tehničke procedure u vezi s tim procesom u nadležnosti Centralne banke Crne Gore.

Generalni direktor za državni budžet Bojan Paunović kazao je da Ministarstvo finansija ostaje raspoloživo za punu podršku u dijelu svojih nadležnosti, ocjenjujući da su bankarska stabilnost, kao i potencijalne investicije od značaja za javne finansije.

“Dogovoreno je da se, nakon upoznavanja drugih nadležnih institucija sa namjerom zainteresovane kompanije, kao i nakon pokretanja neophodnih procedura, po potrebi organizuje i novi radni sastanak u Ministarstvu finansija”, zaključak je susreta.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Kompanija #Zeren #Group #Turkiye #zainteresovana #otvaranje #banke #Crnoj #Gori

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker