BALKANNAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKA

Komšić – : Neophodno smanjenje zavisnosti od ruskog plina implementacijom projekta “Južna interkonekcija“

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je na marginama Minhenske sigurnosne konferencije sa specijalnim predstavnikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je na marginama Minhenske sigurnosne konferencije sa specijalnim predstavnikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom, prenosi Anadolu.

Tema razgovora se odnosila prije svega na ispunjavanje preostalih reformi neophodnih za otvaranje pregovora o članstvu BiH u EU, regionalnim izazovima i sprečavanju negativnog uticaja Ruske Federacije na stabilnost i evroatlantske integracije zemalja regije.

U tom kontekstu, sagovornici su se složili o neophodnosti hitne energetske diversifikacije odnosno smanjenja zavisnosti od ruskog plina implementacijom projekta “Južna interkonekcija“.

Ulaganje u sigurnosno-odbrambene strukture BiH je ocijenjeno izuzetno važnim, te je potvrđen veliki doprinos i kontinuirana podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker