BALKANNAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Kosovo: Podrška TIKA-e proizvođačima mleka u Gori, kod Dragaša

Koordinatorka TIKA-e Fulya Aslan je u izjavi za Anadolu rekla da su u okviru projekta podeljene mašine za mužu krava, kanisteri za transport mleka i kompleti higijenskog materijala za 50 goranskih farmera koji proizvode mleko u regionu Dragaša

U okviru projekta „Podrška sektoru stočarstva u regionu Dragaša“, Turska agencija za saradnju i koordinaciju, TIKA, uručila je opremu za proizvodnju mleka pripadnicima goranske zajednice iz sela Brod, u opstini Dragaš, javlja Anadolu.

Ceremoniji dodele opreme prisustvovali su koordinatorka TIKA-e u Prištini Fulya Aslan, pripadnici turskih trupa KFOR-a i proizvođači mleka.

Koordinatorka Aslan je u izjavi za Anadolu rekla da su u okviru projekta podeljene mašine za mužu krava, kanisteri za transport mleka i kompleti higijenskog materijala za 50 farmera koji proizvode mleko u regionu Dragaša.

Aslan je naglasila da je TIKA od 2004. godine sprovela mnoge projekte za podrškukosovskim poljoprivredicima i stočarima.

„U okviru projekta želimo da obezbedimo da farmeri koji se bave proizvodnjom mleka proizvode u higijenskim uslovima, povećaju kvalitet proizvodnje mleka i osiguraju bezbednost hrane. Istovremeno ćemo obezbediti povećanje prihoda proizvođačima mleka. Nakon distribucije koju ćemo održati ovde danas, Asocijacija proizvođača mleka Kosova će obučiti ove farmere. Cilj nam je da uvećamo korist iz ovog projekta obukom koja će biti obezbeđena”, kazala je Aslan.

Poljoprivrednici iz Gore koji su dobili opremu izrazili su zahvalnost turskom narodu i TIKA-i.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker