EKONOMIJA

Milijun turista više nego cijele prošle godine

Prema podacima Ministarstva turizma i sporta (MINTS) iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka 2021. godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja, čime je premašen broj noćenja iz cijele 2020. godine u kojoj je u 12 mjeseci ostvareno 54,4 milijuna noćenja, javlja Anadolu Agency (AA).

U tekućoj 2021. godini 46,6 milijuna noćenja ostvarili su strani turisti, dok su 8,7 milijuna noćenja ostvarili domaći turisti.

Od početka ove godine ostvareno je 9 milijuna turističkih dolazaka, tako da je Hrvatsku u dosadašnjem dijelu ove godine posjetilo 1,2 milijuna turista više nego protekle.

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) navodi kako je ove godine ostvareno 46 posto više dolazaka turista i 37 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

U usporedbi s istim razdobljem rekordne 2019, ove godine broj je turističkih dolazaka na 61 posto, a razina noćenja na 72 posto.

U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista, a među stranima najviše ih dolazi iz Njemačke, Poljske, Slovenije i Italije, a najviše turista boravi u Istri, u Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Milijun #turista #više #nego #cijele #prošle #godine

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker