SVIJET

Mislimo da će se moći riješiti problemi koje je iznijela Turkiye

 Ministar vanjskih poslova Finske Pekka Haavisto komentarisao je proces i zahtjev svoje zemlje za članstvo u NATO-u te kazao kako razgovori s Turkiye napreduju pozitivno i bit će nastavljeni, javlja Anadolu Agency (AA).

Haavisto se u Washingtonu sastao s ministrom vanjskih poslova SAD-a Antonyjem Blinkenom nakon čega je komentarisao procese Finske i Švedske na putu ka NATO-u.

Dodao je kako je u posljednje vrijeme dva puta posjetio Turkiye.

”Mi ozbiljno shvatamo zabrinutosti svih članova NATO-a uključujući Turkiye. Trenutno nastojimo kroz jasan, direktan i konstruktivan dijalog s Turkiye utvrditi ova pitanja“, kazao je Haavisto.

Istakao je kako su delegacije Švedske i Finske održale sastanke u Turkiye.

”Razgovori s Turkiye idu u pozitivnom trendu i bit će nastavljeni. Mi vjerujemo u NATO-vu politiku otvorenih vrata koju podržava i Turkiye. Mislimo da možemo riješiti probleme (u vezi PKK-a i terorizma, op.a.) koje je iznijela Turkiye“, kazao je Haavisto.

Dodao je kako će razgovori s Turkiye do Samita NATO-a koji će u junu biti održan u Madridu biti iznimno važni.

Američki ministar Blinken izjavio je kako se razgovori između Turkiye i Finske i Švedske odvijaju na konstruktivan način i da SAD u kontaktu s Ankarom pomno prati proces.

Blinken je rekao kako je u New Yorku razgovarao s ministrom vanjskih poslova Turkiye Mevlutom Cavusogluom i da vjeruje kako će dvije zemlje na kraju procesa pristupiti NATO-u.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Mislimo #će #moći #riješiti #problemi #koje #iznijela #Turkiye

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker