BALKAN

Na pojedinim putnim pravcima uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička i jedno teretno vozilo, a koja se dogodila u mjestu Lendava (M-17 Konjic – Jablanica) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu.

Na početku ove radne sedmice na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja, uz uglavnom dobre vremenske uslove. Jedino ponegdje uz riječne tokove, u ovim jutarnjim satima, magla smanjuje vidljivost.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča – Gradačac, Semizovac – Olovo – Kladanj, Bugojno – Kupres, Vitez – Nević Polje, Ripač – Dubovsko, Doboj – Rudanka – Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf – Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#pojedinim #putnim #pravcima #riječne #tokove #magla #smanjuje #vidljivost

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker