SVIJET

Najmanje pet izbjeglica Rohingya poginulo u klizištu u izbjegličkom kampu

Najmanje pet izbjeglica Rohingya poginulo je usljed pokretanja klizišta u kampu u južnom Bangladešu, gdje je smješteno više od milion izbjeglica iz susjednog Mijanmara, rekao je u utorak jedan zvaničnik, prenosi Anadolu Agency (AA).

Shamsud Douza, povjerenik za izbjeglice, pomoć i repatrijaciju, rekao je da je dijete stradalo u poplavi do koje je došlo nakon obilnih kiša.

Meteorološki ured Bangladeša prognozirao je više kiše u narednim sedmicama.

U Arakanu, u Mijanmaru 2012. godine došlo je do sukoba budista i muslimana. Stradalo je nekoliko hiljada ljudi, većinom muslimana, a zapaljeno je na stotine objekata.

Događaji koji su dramu arakanskih muslimana stavili u žižu svjetske javnosti dogodili su se 25. augusta 2017.

Pod plaštom borbe protiv militantnih napada na policijske punktove, mijanmarska vojska i budistički militanti su tog dana krenuli u brutalne napade na arakanske muslimane.

Podaci Ujedinjenih nacija (UN) pokazuju kako je od augusta 2017. iz Arakana u Bangladeš izbjeglo više od 900.000 ljudi.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Najmanje #pet #izbjeglica #Rohingya #poginulo #klizištu #izbjegličkom #kampu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker