NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Netanyahu kritikovao Trumpa jer je na večeru pozvao antisemite

Trump je na večeri koja je organizirana u čast ovog bivšeg američkog predsjednika ugostio dvojicu zvanica za koje se smatra da su antisemiti i da negiraju holokaust

Mandatar izraelske vlade Benjamin Netanyahu osudio je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zato što je na večeru pozvao goste poznate po antisemitskim stavovima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trump je na večeri koja je organizirana u čast ovog bivšeg američkog predsjednika ugostio dvojicu zvanica za koje se smatra da su antisemiti i da negiraju holokaust.

Netanyahu je “greškom” nazvao Trumpov sastanak s bijelim suprematistom Nikom Fuentesom i reperom Kanyeom Westom.

Ovo je prva javna kritika koju je Netanyahu uputio Trumpu koji je imao jake veze s njim dok je ranije bio premijer Izraela.

“Mislima da je pogrešna odluka predsjednika Trumpa da večera s ovim osobama. Mislim da je to greška. On to nije trebao uraditi”, rekao je Netanyahu u intervjuu s američkom novinarkom Bari Weiss.

Netanyahu je, međutim, priznao da ga je Trump podržavao dok je ranije bio na vlasti. Podsjetio je da je Trump kao prvi američki predsjednik premjestio američku ambasadu u Jerusalem.

Trumpov susret sa nekim gostima na večeri također je naišao na brojne osude članova američkog Kongresa i jevrejskih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker