FOTOLIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTINOVITETIVijesti iz Turske

Novi Peugeot 408 u Turskoj 2023

Novi Peugeot 408, koji je svijetu predstavljen na Salonu automobila u Parizu u oktobru 2022., postepeno će početi da izlazi na puteve u prvim mjesecima 2023. godine.

 

ISTANBUL (AA) – Peugeotov novi model 408, koji svojim SUV kodovima privlači pažnju svojim dizajnom i inovativnim pristupom u C segmentu, dolazi do izražaja svojom odličnom efikasnošću, koja se fokusira i na električnu energiju, te će postepeno početi da dolazi na tržište. puteva na evropskim tržištima 2023.

Prema izjavi koju je dao Peugeot, Peugeot, jedan od najpoznatijih svjetskih automobilskih marki, svojim novim modelom 408 razbija kalup svojom dinamičnom siluetom kodiranom SUV-om i besprijekornim Fastback dizajnom.

Novi Peugeot 408, koji je svijetu predstavljen na Salonu automobila u Parizu u oktobru 2022. godine, postepeno će početi da izlazi na puteve na evropskom tržištu u prvim mjesecima 2023. godine. Novi Peugeot 408 će u istom periodu biti na putu u Turskoj.

Sa novim 308, Peugeot je uspeo da postane referentna tačka svoje klase sa svakim modelom, nastavljajući uspeh koji je poslednjih godina postigao sa modelima SUV 2008, SUV 3008 i SUV 5008. Sa novim 408, Peugeot povećava svoj asortiman proizvoda u visoko konkurentnom C segmentu, nastavljajući istovremeno uspjeh marke u ovoj klasi. Novi Peugeot 408 ispunjava potrebe koje ljudi očekuju od automobila.

Novi Peugeot 408 će se proizvoditi u 6 različitih boja karoserije: opsession plava, titanijum siva, tehno siva, eliksir crvena, sedef bijela i biserno crna.

Focal Premium Hi-Fi zvučni sistem, zajedno sa ARKAMYS digitalnim procesorom zvuka, uključuje 10 visokotehnoloških zvučnika. Zvučnici se napajaju novim 12-kanalnim pojačalom klase D od 690 W.

Peugeot i Focal timovi su radili zajedno kako bi odredili poziciju svakog zvučnika kako bi pružili uzbudljivo audio iskustvo svim putnicima. Sistem nudi dobro audio iskustvo sa poboljšanom zvučnom scenom, detaljnim zvukovima i dubokim i ekspresivnim basom.

Novi digitalni displej, koji se nalazi u visini očiju odmah iznad volana, ima 10-inčni digitalni displej. Sa nivoom opreme GT, 3-dimenzionalna tehnologija ulazi u igru. Digitalni displej je potpuno prilagodljiv.

Sve dinamičke komande su grupisane u luk na strani vozača. Jednim dodirom, vozač može birati između načina vožnje 8-brzinskog EAT8 automatskog mjenjača.

– Specijalizovani motori za efikasnost u kombinaciji sa aerodinamikom

Novi PEUGEOT 408 nudi se sa dva hibridna motora na punjenje, PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8 i PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8.

180 e-EAT8; PureTech benzinski motor sa 150 KS i elektromotor sa 81 kW, dok 225 e-EAT8 ima PureTech benzinski motor od 180 KS i elektromotor od 81 kW.

Oba plug-in hibridna motora prenose snagu na prednje točkove preko EAT8 8-brzinskog automatskog menjača. Obje punjive hibridne verzije imaju kapacitet punjenja od 12,4 kWh i snagu od 102 kW s litijum-jonskom baterijom. Punjenje se vrši standardnim jednofaznim punjačem od 3,7 kW i opcionim jednofaznim punjačem od 7,4 kW.

Potpuno punjenje traje oko 1 sat i 55 minuta sa zidnom kutijom od 7,4 kW ili jednofaznim integrisanim punjačem, dok je za potpuno punjenje potrebno oko 3 sata i 50 minuta sa punjačem od 3,7 kW. Sa standardnom utičnicom, potpuno punjenje traje otprilike 7 sati i 30 minuta.

Tu je i 3-cilindrični 1,2-litarski PureTech motor sa unutrašnjim sagorevanjem od 130 KS. Sa svojim 8-brzinskim EAT8 automatskim mjenjačem i start&stop funkcijom, ovaj motor zadovoljava Euro 6.4 normu emisije. U budućnosti će biti ponuđena i potpuno električna verzija.

Model, koji ima globalne ciljeve, prvo će se proizvoditi u Mulhouseu u Francuskoj za evropsko tržište, a ubrzo nakon toga u fabrici Chengdu u Kini za kinesko tržište.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker