NAJNOVIJE VIJESTIZDRAVLJE

Ovaj položaj spavanja potiče bore, čak i kod mlađih ljudi

Više od polovice odraslih priznalo je da spava u položaju za koji se pokazalo da povećava rizik od bora i trajno postaruje lice, no stručnjakinja savjetuje kako se s tim boriti.

Više od 60 posto odraslih osoba priznaje da leže na boku dok su u krevetu, što s vremenom može dovesti do trajnih bora, piše Mirror.

Ako često spavamo u ovom položaju, bore se mogu razviti jer nam je lice dugo pritisnuto uz jastuk. Ležanje na prednjem dijelu još je gore jer je cijelo lice izloženo površini jastuka, što može dovesti do kroničnih promjena na koži.

Bore se najviše razvijaju oko naših očiju i usta.

Srećom, jednostavne noćne promjene mogu spriječiti prerano starenje, uključujući spavanje na leđima umjesto na trbuhu ili boku.

Polaganjem na leđa izbjegava se pritisak na lice gdje se mogu stvoriti neželjene bore. Također, stručnjaci preporučuju da svoje uobičajene pamučne jastučnice zamijenite svilenim i da razmislite o ulaganju u ovlaživač zraka.

A kako biste spriječili okretanje noću na lice ili trbuh i zaustaviili jutarnju otečenost lica, savjetuju podizanje glave za oko 20 do 30 stupnjeva.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker