BALKAN

Posredstvom Islamske zajednice osigurano novih 16 hemodijaliznih aparata za građane BiH

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio dr. Muhammed Ismail el-Ensari, generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta, koji boravi u višednevnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanku je prisustvovao i dr. Senaid ef. Zajimović, direktor Vakufske direkcije, putem koje je Islamska zajednica sa ovom fondacijom realizirala više od 30 različitih projekata širom BiH vrijedne desetine miliona KM.

Direktor El-Ensari je ovom prilikom zahvalio reisu-l-ulemi na podršci koju pruža njihovoj fondaciji u njenom nastojanju da ovdašnjim ljudima olakša život koliko može.

“Razlog njegove posjete Vakufskoj direkciji jeste da se informira o dinamici realizacije projekata koje provodimo u saradnji sa ovom fondacijom. Prije svega, riječ je o dva veoma značajna projekta za Islamsku zajednicu, a to su završetak izgradnje centara u Zenici i Doboj-Jugu. Fondacija En-Nedžat je za završetak izgradnje Islamskog centra u okviru kompleksa Sultan Ahmet u Zenici osigurala 4,5 miliona KM, a za završetak izgradnje Centra za islamsko obrazovanje u Doboj Jugu oko milion KM”, izjavio je Zajimović.

Prema njegovim riječima, razlog posjete je, također, i nastavak realizacije projekta podjele hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.

“U prvoj fazi ovog projekta koja je počela u novembru 2019. godine podijeljeno je deset hemodijaliznih aparata. Ovog puta na inicijativu Islamske zajednice naš dugogodišnji partner je osigurao sredstava za nabavku dodatnih 16 hemodijaliznih aparata”, kazao je Zajimović.

Pojasnio je da je za ovaj projekat do sada osigurano oko 400.000 KM, te najavio da će njegova realizacija biti nastavljena i u narednom periodu.

“Namjeravamo, uz podršku naših partnera, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno”, dodao je Zajimović.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Posredstvom #Islamske #zajednice #osigurano #novih #hemodijaliznih #aparata #građane #BiH

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker