POLITIKA

Povratnička škola u Križevićima dobila fiskulturnu salu

Povratnike u mjesnoj zajednici Križevići kod Zvornika, u Bosni i Hercegovini, posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je sa zvorničkim gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u područnoj školi “Desanka Maksimović”, javlja Anadolu Agency (AA).

U Križevićima osnovnu školu pohađa oko 130 učenika – povratnika. Dugogodišnjem problemu sa izvođenjem fiskulturne nastave došao je kraj. Napravljena je funkcionalna fiskulturna sala i predata na korištenje.

Izgradnju su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

“Križevići su najveća povratnička mjesna zajednica u Zvorniku. Do kraja ove školske godine bilo je oko 150 učenika – povratnika samo u osnovnoj školi. Problem fiskulturne sale nam je delegiran pri prvom dolasku u Križeviće. Odmah smo uradili prvu i drugu fazu, a treću ove godine. Sala je spremna za upotrebu i posebno smo sretni što će učenici moći i u zimskim danima izvoditi fiskulturnu nastavu, kao i druge vannastavne aktivnosti. Sala može koristiti za rekreaciju i sportska takmičenja mladih”, istakao je Ramić.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Povratnička #škola #Križevićima #dobila #fiskulturnu #salu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker