POLITIKA

Predsjednik Srbije upoznao šefa diplomatije Danske sa situacijom na Kosovu

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije danas je ministra vanjskih poslova Kraljevine Danske Larsa Lekea Rasmusena upoznao sa, kako je naveo, “do sada, najopasnijim razvojem situacije na Kosovu”, javlja Anadolu.

Vučić je objavio da su poslednja dešavanja posljedica terora koji se već duže vrijeme sprovodi nad tamošnjim srpskim stanovništvom.

“Ponovio sam zahtev da bezbednost na severu Kosova preuzmu pripadnici KFOR, koji ima kapacitet da spreči nasilne akcije Prištine”, naveo je Vučić.

Napominjući da je Srbija spremna da radi na nastavku dijaloga uz posredstvo EU, Vučić je podsjetio da je Beograd sproveo sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma. On je istakao da se krhki mir koji postoji čuva zahvaljujući odmjerenosti srpskog naroda koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima režima u Prištini.

“Predsednik Vučić je posebno naglasio značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mere u cilju sprečavanja opasnih i neodgovornih poteza Prištine i zaštite srpskog stanovništva u pokrajini, kao i povlačenje pripadnika takozvane specijalne kosovske policije sa severa Kosova”, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Sagovornici su razgovarali o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, a Vučić je naveo da Srbija cijeni podršku Danske i predložio pokretanje saradnje u oblasti stručnog usavršavanja državnih službenika u okviru evropskih integracija.

Vučić je sa Rasmusenom razmjenio mišljenja o svim temama od obostranog interesa, među kojima i o intenziviranju ekonomske i saradnje u oblasti IT sektora, o životnoj sredini, biotehnologiji, kulturi i drugim.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Predsjednik #Srbije #upoznao #šefa #diplomatije #Danske #situacijom #Kosovu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker