POLITIKA

Predugo smo čekali da most bude u funkciji

Meni je bilo zadovoljstvo da smo danas mogli da potpišemo sporazume koji će život ljudima učiniti lakšim i boljim. Predugo smo čekali da most bude u funkciji, predugo čekamo da ljudi skrate vreme kada budu putovali, da roba pojeftini. Predugo smo čekali zbog birokratije i ni zbog čega drugog, da ono u šta smo uložili nadu, trud i novac bude na raspolaganju svim ljudima koji žive s obe strane Drine, izjavio je danas u Zvorniku ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, javlja Anadolu Agency (AA)

On se danas sastao sa ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, a nakon sastanka potpisani su međunarodni ugovor između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pograničnom saobraćaju, o graničnim prijelazima, o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima.

Vulin i Cikotić potpisali su i Aneks Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most).

Navodeći da je ovo veliki dan za Republiku Srbiju, za Bosnu i Hercegovinu i za Republiku Srpsku, i za sve ljude koji žive s obe strane Drine Vulin je dodao da se ne smije dozvoliti da ovakve stvari čekaju.

“Most ne spaja samo dve opštine, most spaja sve nas i most će nam dati priliku da se bolje upoznamo i da bolje i sigurnije živimo”, kazao je on.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o ilegalnim migracijama koje pogađaju obje zemlje.

“Niko od nas ne želi da postane parking za migrante. Republika Srbija to neće biti, a siguran sam da ni nadležni u BiH i RS-u neće želeti da svojim građanima prirede da postanu parking za migrante”, rekao je Vulin i doda da će se saradnjom izboriti da do toga ne dođe.

Rekao je da je razgovarano i o borbi protiv organizovanog kriminala navodeći da “kriminalci u Boga ne veruju, nemaju ni nacionalnih ni verskih predrasuda i veoma su otvoreni jedni prema drugima i za njih ne postoje granice i podele”.

“Kad je već tako onda protiv njih moramo da se borimo na isti način. Bez organizovanog i zajedničkog pristupa borbi protiv organizovanog kriminala koji pogađa sve nas podjedanko ne može biti uspeha”, kazao je Vulin.

Rekao je i da je tražio podršku, pomoć i informacije kada je u pitanju napad na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vućića u Srebrenici prije šest godina.

“Da vidimo dokle se stiglo i šta svi zajedno možemo da uradimo da se istina nađe. Ništa drugo”, kazao je Vulin i dodao da će istina o tome ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučuća i kad će odgovarati, pomoći i jednoj i drugoj zemlji.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Predugo #smo #čekali #bude #funkciji

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker