POLITIKA

Protest “Srbija protiv nasilja“ u Nišu uz akciju “Pitaj gradonačelnicu“

Pred Gradskom kućom u Nišu večeras je održan šesti uzastopni protest “Srbija protiv nasilja“ na kom je više stotina građana ostavljalo poruke i pitanja gradonačelnici Dragani Sotirovski, javlja Anadolu Agency.

Kako se čulo na protestu, ove poruke će biti otkucane i poslate gradonačelnici mejlom.

Govornici su ponovili svoje zahteve i dodali da “predstavljaju trn u oku režima u padu“. Osim što su kritikovali vlast za koju su rekli da je izabrana da bi narodu služila, a ne da bi njime vladala, obratili su se i opoziciji.

“Podsećamo opoziciju da su i oni tu da budu u službi građana. Opozicija je tu zbog nas da ispuni naša očekivanja. Poručujem opoziciji – uozbiljite se i budite odgovorni“, rekao je jedan od govornika.

Okupljenima se obratio i student Pravnog fakulteta Dimitrije Dimić koji je šest dana pred Predsedništvom Republike Srbije u Beogradu štrajkovao glađu zahtevajući ispunjenje zahteva.

“Štrajkovao sam glađu 132 sata ispred Predsedništva, ali nije bitno ko sam ja. Bitno je zašto sam ovde. Ovde sam zato što režim posle dva meseca šetnje i šest dana štrajka glađu i dalje ignoriše zahteve protesta“, rekao je Dimić.

Protest je ovog puta završen bez šetnje, ali sa transparentima uglavnom kritičkim prema gradskoj vlasti.

Podsetimo, uz podršku mnogobrojnih aktivista, od 8. maja u Beogradu, a potom i u gradovima širom Srbije, proteste svake nedelje organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Protest #Srbija #protiv #nasilja #Nišu #akciju #Pitaj #gradonačelnicu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker