POLITIKA

Robert Golob izabran za predsjednika Vlade Slovenije

Robert Golob izabran je za predsjednika Vlade Slovenije odlučeno je danas u parlamentu ove zemlje Evropske unije (EU), javlja Anadolu Agency (AA).

Za izbor Goloba za premijera glasala su 54 poslanika, dok ih 30 bilo protiv. Jedan glas bio je nevažeći.

Podržali su ga njegova stranka Svodoba, te Socijaldemokrati i Levica, kao i predstavnici nacionalnih manjina. Protiv njegova imenovanja bili su opozicioni SDS, doskorašnjeg premijera Janeza Janše, te NSi.

”Zahvalan sam i počašćen što sam danas ovdje da bih mogao Sloveniju odvesti u bolju budućnost, budućnost koju zaslužuju sve naše državljanke i državljani”, rekao je Golob, dodavši:

”Zahvala sam svima vama koji ste s nama od početka puta. Zahvalan sam i onima koji će nam se pridružiti kada vidite da smo na putu za dobro svih nas”.

Golobu je, nakon što je izabran za premijera, prestao važiti mandat poslanika u parlamentu Sloveniju, gdje ga je naslijedio Borut Sajović.

Na izboru za premijera večeras mu je čestitao i Janša.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Robert #Golob #izabran #predsjednika #Vlade #Slovenije

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker