BIHNAJNOVIJE VIJESTI

“Sarajevo Holiday Market“: Hokejaškom utakmicom mališana najavljeno zatvaranje klizališta

Klizalište sa radom zvanično prestaje sutra, a uprkos lošem vremenu i danas je na njemu uživao veliki broj mališana

Hokejaškom utakmicom Hokejskog kluba Medvjedi u kojoj su snage odmjerili mališani uzrasta od šest do deset godina, danas je najavljen završetak rada klizališta na Trgu oslobođenja – “Alija Izetbegović“, a samim tim i projekta “Sarajevo Holiday Market se vraća kući” koji je počeo 15. decembra prošle godine, prenosi Anadolija.

“Klizalište sa radom zvanično prestaje sutra, a uprkos lošem vremenu i danas je na njemu uživao veliki broj mališana. Svim mališanima Općina Stari Grad Sarajevo i Fondacija Sarajevo Navigator i Zone unaprijeđenog poslovanja Baščaršija danas su podijelili prigodne poklone, a iz Općine Stari Grad su im poručili da mogu računati da će i naredne zime uživati na ledu. Upravo zbog ovako velikog interesovanja razmatra se mogućnost da naredne zime bude postavljeno još veće klizalište i to na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, preko puta Vijećnice”, navode iz sarajevske Općine Stari Grad.

Podaci o broju posjeta najbolje pokazuju da je klizalište u Starom Gradu pun pogodak, navode iz općine. Prema zvaničnim procjenama, od 15. decembra do danas klizalo je oko 20.000 ljudi.

U prethodnih skoro dva mjeseca, na klizalištu su svakog vikenda održavane škole klizanja koje je pohađalo između 150 i 200 djece, a Općina Stari Grad je uputila poziv svim školama u Kantonu Sarajevo da dovedu učenike i uživaju u klizanju. Svakog vikenda uposlenice Općine Stari Grad spremale su kafu i čaj za posjetitelje klizališta koji su im dijeljeni besplatno.

Poseban dio ovog projekta bile su sajamske kućice koje su do 15. januara bile postavljene duž ulice Ferhadija. U kućicama su se nudili domaći proizvodi, zdrava hrana, rukotvorine, suveniri, slatkiši, nakit i drugo, a imajući u vidu da se radi o najprometnijoj gradskoj lokaciji prodaja je bila više nego dobra, navodi se.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić najavio je na početku ovog projekta da želi pružiti građanima puni ugođaj tokom praznika, a istovremeno pomoći privrednicima i osigurati im što bolje poslovno okruženje. Iz tog razloga je korištenje kućica za privredne subjekte, kao i klizanje za sve posjetioce bilo potpuno besplatno.

Ono što je i ovaj put privuklo najveću pažnju najmlađih je bajkovito selo i kućica Djeda Mraza koja je radila sve do 15. januara, a prema podacima organizatora posjetilo ju je više od 7.000 mališana.

Projekat “Sarajevo Holiday market se vraća kući” realizovala je Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima.

Općina Stari Grad Sarajevo zahvalila se partnerima i implementatorima projekta na podršci i uspješnoj realizaciji.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker