LIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTI

Sobna biljka koja sprečava kondenzaciju u domu

U većini domova vlaga se pojavljuje na prozorskim staklima tokom zime, ali sobna biljka koja sprečava kondenzaciju može da smanji mogućnost ove klasične pojave. Nije zahtjevna, a posao će obaviti.

Kondenzacija na prozorima može se pretvoriti u plijesan, ali stručnjaci za baštovanstvo otkrili su jednostavan način za smanjenje ove pojave bez ikakvog napora.

Umjesto krpe, jednostavno nabavite biljku pauka, ili zeleni ljiljan.

Mnogi ističu da od kada imaju tu biljku nema vlage na prozorima, piše „Sun“.

Najbolji dio je što im ne treba previše njege. Mnogi kažu da ponekad zaborave da ih zaliju, ali je ipak biljka i dalje zdrava.

Stručnjaci za biljke u kompaniji Jay Scotts potvrdili su da takozvana pauk biljka može da spreči kondenzaciju, a samim tim i stvaranje plijesni. Ova biljka dobro upija vlagu u prostoriji, pa je odlično imati je naročito zimi.

Za maksimalan efekat držite biljku u prostorijama gdje je kondenzacija najčešća, kao što su kupatilo, kuhinja i spavaća soba, naglasili su.

Sobna biljka koja sprečava kondenzaciju u domu

Pauk biljka je prepoznatljiva, ima tanke zelene listove sa bijelim prugama. Prilagodljiva je različitim svjetlosnim i temperaturnim uslovima, pa je ne treba često zalivati.

„Osim što pomažu u smanjenju nivoa vlažnosti apsorbujući vlagu iz zraka, odlična je u prečišćavanju zraka i uklanja zagađivača kao što su formaldehid, ksilen i ugljen-monoksid“, zaključili su.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker