BALKAN

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba uz pomoć građana donirali školski pribor djeci iz socijalno ugroženih porodica

Zahvaljujući sugrađanima i sugrađankama koji su podržali još jednu zajedničku kampanju Svjetlostkomerca i Pomozi.ba pod nazivom “I ove godine srcem za znanje” školski pribor u vrijednosti od 7.592 KM dobila su djeca iz porodica u stanju socijalne potrebe širom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

“Sugrađani su prikupili pribor u vrijednosti od 3.770,80 KM, a kako bismo pomogli što većem broju naših mališana kompanija Svjetlostkomerc donirala je 1.229,20 KM i Pomozi.ba 2.592 KM”, navode iz Pomozi.ba.

Ruksaci i školski pribor podijeljeni su dječici koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica i djeci bez roditeljskog staranja iz Goražda, Kaknja, Sarajeva, Sanskog Mosta, Bihaća, Bratunca i Konjević Polja.

Kampanja je realizovana u periodu od 15. avgusta do 15. septembra, u toku koje su u 18 maloprodajnih objekata Svjetlostkomerca bile postavljene brendirane kutije Pomozi.ba u koje su vjerni kupci mogli donirati školski pribor za dječicu čiji roditelji ili staratelji nisu u stanju da im osiguraju sve neophodno za novu školsku godinu.

Artikli iz školskog asortimana prikupljani su u knjižarama Svjetlosti u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, Gračanici, Goraždu, Bihaću, Jajcu, Živinicama i Mostaru.

“Zahvaljujemo se našim sugrađanima i sugrađankama koji su i ovaj put podržali ovu društveno odgovornu kampanju te izmamili osmijeh na lica mnogim školarcima iz BiH. Također, svi đaci su dobili i knjigu ‘Melodija za moje rime’ autorice Merside Sadiković koja je na ovaj način pridonijela ovoj lijepoj akciji”, navode iz Pomozi.ba.

Podsjetili su da su zahvaljujući kampanji “Srcem za znanje i ništa manje” prošle godine obezbijeđeni su ruksaci i školski pribor u vrijednosti od 13.963,49 KM za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Svjetlostkomerc #Pomoziba #pomoć #građana #donirali #školski #pribor #djeci #socijalno #ugroženih #porodica

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker