Vijesti iz Turske

Svjetski dan tigrova u Istanbulu

Danas se obilježava Svjetski dan tigrova, ugroženih velikih mačaka čija budućnost je vrlo upitna, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najveća divlja mačka na svijetu koja živi u azijskim džunglama, u jugoistočnom Sibiru i jugoistočnoj Aziji, je ugrožena vrsta kojoj stalno prijeti gubitak staništa. Lovokradice ih, sa druge strane, ubijaju zbog basnoslovnih suma koje dobijaju za dijelove tigrovog tijela na crnom tržištu.

Na azijskom su tržištu svi dijelovi tigra iznimno vrijedni, bilo kao ukrasi, trofeji ili u alternativnoj medicini. Koriste se čak i njihove kosti za pripravak koji smatraju ljekovitim. Zato je izvoz tigrova, živih ili mrtvih, kao i njihovih dijelova, iznimno unosan posao.

Objektiv fotoreportera AA zabilježio je tigra koji hoda prema lubenici punjenoj piletinom u parku lavova Tuzla u Istanbulu.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Svjetski #dan #tigrova #Istanbulu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker