SPORT

Tokio bilježi rekordan broj zaraženih koronavirusom

U Tokiju je registrovan rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu i to 4.058, saopćile su u subotu gradske vlasti, što je izazvalu zabrinutost jer je glavni grad Japana domaćin Olimpijskih igara, koje su u toku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kritičari već dugo govore da je Olimpijske igre trebalo otkazati ili odgoditi, jer se okupljaju desetine hiljada sportista, korporativnih sponzora i medija iz cijelog svijeta.

Sportisti se svakodnevno testiraju na koronavirus. Dvadeset i jedna osoba koja je radila na Olimpijskim igrama u subotu je bila pozitivna, među njima nije bilo sportista.

Do sada je za ukupno 241 osobu, akreditovanu za Olimpijske igre u Tokiju, testiranjem utvrđeno da su pozitivne na COVID-19. Među njima je bilo 23 sportista.

Japan je do sada registrovao više od 15.000 smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19. Dnevno prijavljeni slučajevi također su dostigli rekord u prefekturama Saitama, Chiba i Kanagawa, u susjedstvu Tokija.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Tokio #bilježi #rekordan #broj #zaraženih #koronavirusom

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker