POLITIKA

Tražiti međunarodnu pomoć u gašenju požara

Vlada bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine na današnjoj, telefonski održanoj sjednici, upoznala se sa Informacijom o požarima na području Federacije Bosne i Hercegovine koju je pripremila Federalna uprava civilne zaštite.

U informaciji je navedeno da je u FBiH, i to na području Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovčkog i Kantona 10, od 11. augusta intenzivirana pojava i širenje požara, te da su vatrogasne jedinice kontinuirano na terenu, a poseban problem predstavlja činjenica da se u većini slučajeva radi o nepristupačnim terenima.

Federalna uprava civilne zaštite zadužena je da, u skladu sa svojim nadležnostima, nastavi poduzimati sve neophodne aktivnosti u pružanju pomoći na gašenju požara, te da sačini informaciju o potrebi nabavke letjelica za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH zadužila je Federalnu upravu civilne zaštite da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine uputi zahtjev Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, putem Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, za traženje međunarodne pomoći u gašenju požara otvorenih prostora iz zraka.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Tražiti #međunarodnu #pomoć #gašenju #požara

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker