NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Turkiye neutralisala još deset terorista PKK-a u sjevernom Iraku

Naše čelične kandže nastavljaju da razbijaju skrovišta terorista, objavilo je Ministarstvo nacionalne odbrane nakon vazdušnih napada u regionima Metina i Gara

U turskim vazdušnim napadima neutralisano je još deset terorista PKK-a u sjevernom Iraku, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo nacionalne odbrane Turkiye, javlja Anadolu.

“Još deset terorista PKK-a neutralisano je iznenadnim vazdušnim operacijama sprovedenim u regionima Metina i Gara u sjevernom Iraku”, objavilo je ministarstvo na društvenoj mreži X.

U saopštenju se dodaje:

“Naše čelične kandže nastavljaju da razbijaju skrovišta terorista”.

Ovo je uslijedilo nakon nedavnog terorističkog napada na turske snage bezbjednosti u petak u sjevernom Iraku, kada je ubijeno devet turskih vojnika.

Napad se dogodio u zoni operacije “Kandža-Katanac” koju je Turkiye pokrenula u aprilu 2022. ciljajući skrovišta terorističke organizacije PKK-a u sjevernim iračkim regijama Metina, Zap i Avasin-Basyan u blizini turske granice.

Teroristi PKK-a se često kriju u sjevernom Iraku kako bi planirali prekogranične napade u Turkiye.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turkiye, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turkiye teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker