Vijesti iz Turske

Turske snage bombardovale položaje terorista PKK-a i uništile blizu 40 uporišta

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je kako je na sjeveru Iraka izvedena zračna akcija protiv terorista PKK-a, a uništeno je blizu 40 terorističkih uporišta, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija je organizirana na području Kandila, Gare, Hakurka i Zapa, a uništeno je blizu 40 uporišta među kojima su skladišta, skrovišta, pećine i mjesta koja su korištena kao takozvani komandni štabova terorista PKK-a.

”Zračnom akcijom uništeno je blizu 40 uporišta, među kojima su skrovišta, skladišta municije, mjesta za takozvani komandni štab i pećine, a nanesen je težak udarac teroristima na tim područjima. Turske oružane snage (TSK) nastavit će borbu protiv terorizma, dok ne bude neutraliziran i posljednji terorista kako bi osigurali sigurnost naše zemlje i naroda”, navedeno je u saopćenju.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Turske #snage #bombardovale #položaje #terorista #PKKa #uništile #blizu #uporišta

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker