SVIJET

Predsjednik Tunisa imenovao novog ministra unutrašnjih poslova

Predsjednik Tunisa Kais Saied imenovao je Rizu Gharsillavija za novog ministra unutrašnjih poslova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Saied, koji je 25. jula smijenio premijera Hichema Mechichija, koji je odgovoran za upravljanje poslovima Ministarstva unutrašnjih poslova, imenovao je Gharsillavija na ovu poziciju novom uredbom.

Gharsillavi je zakletvu položio u četvrtak naveče, a slike ceremonije na društvenim mrežama objavio je ured tuniskog predsjednika.

Garsillavi, koji je bio na brojnim visokim pozicijama, uključujući funkciju savjetnika predsjednika za nacionalnu sigurnost, prošao je mnoge obuke unutar i izvan zemlje.

Predsjednik Tunisa je od nedjelje smijenio 24 državna zvaničnika. Otpuštanja i smjene su počele kada je predsjednik Saied u nedjelju odlučio smijeniti vladu i zamrznuti rad parlamenta.

U Tunisu su 25. jula organizovani protesti protiv vladajućih i opozicionih stranaka, a izvedeni su i napadi na sjedišta stranaka, na čelu s Pokretom Nahda.

Predsjednik države Kais Saied razriješio je dužnosti premijera zemlje Hichema Mechichija, te suspendovao aktivnosti parlamenta.

Vojnici su nakon toga onemogućili ulazak predsjedniku parlamenta Tunisa i lideru Nahde Rachedu Ghannouchiju kao i zastupnicima ulazak u parlament.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Predsjednik #Tunisa #imenovao #novog #ministra #unutrašnjih #poslova

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker