Vijesti iz Turske

Turske snage neutralizirale šestero terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije

Turske sigurnosne snage neutralizirale su šestero terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije, saopćilo je u utorak Ministarstvo odbrane Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo je na društvenoj mreži saopćilo kako je dejstvom kopnenih snaga neutralisano šestero terorista PKK/YPG-a koji su bili u fazi pripreme napada na zonu operacije ”Izvor mira”.

Turske snage koriste termin neutraliziran, za teroriste koji su se predali, ubijeni su ili zarobljeni.

Turske snage su na sjeveru Sirije, duž sirijsko-turske granice, od 2016. izvele nekoliko uspješnih antiterorističkih operacija, uključujući “Štit Eufrata” (2016.), “Maslinova grana” (2018.) i “Izvor mira” (2019.).

Cilj tih operacija bio je oslobađanje pograničnog pojasa od terorističkih organizacija, sprečavanje formiranja terorističkog koridora te uspostava sigurne zone za civile.

Pripadnici PKK-a, koji je proglašen terorističkom organizacijom u Turskoj, SAD-u i EU-u, tokom perioda dužeg od 35 godina usmrtili su najmanje 40.000 ljudi, među kojima su žene, djeca i stari. YPG je sirijski ogranak PKK-a.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Turske #snage #neutralizirale #šestero #terorista #YPGPKKa #sjeveru #Sirije

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker