Vijesti iz Turske

U Istanbulu otvoren Međunarodni sajam odbrambene industrije

Međunarodni sajam odbrambene industrije (IDEF 2021), jedan od najvećih događaja u svijetu u ovoj oblasti, otvoren je u utorak u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sajmu su predstavljani najnoviji vojni proizvodi i oprema iz Turske i svijeta.

Četverodnevni događaj održava se pod pokroviteljstvom ureda turskog predsjednika, a domaćin i organizator su Ministarstvo odbrane Turske i Fondacija Oružanih snaga Turske. Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Republike Turske, prisustvovao je otvorenju sajma, a očekuje se i da se obrati prisutnima.

Na sajmu u Istanbulu će učestvovati 536 domaćih i 700 stranih kompanija.

Očekuje se da će događaju prisustvovati i 97 visokopozicioniranih zvaničnika iz cijelog svijeta – 31 ministar vlade, 33 načelnika vojske i 33 generala kopnene vojske.

Prošle godine događaj je privukao više od 1.000 učesnika i oko 76.000 profesionalaca iz 71 države.

Sajam u 2021. godini bio je planiran u maju, ali je odgođen zbog mjera pandemije koronavirusa.

Na sajmu će također biti održani paneli o nizu tema kao što su istraživanje svemira, buduće tehnologije i digitalna transformacija.

Očekuje se da će tokom ovog događaja biti održano nekoliko ceremonija potpisivanja sporazuma o saradnji.

Događaj prikazuje široku paletu obrambenih proizvoda i opreme u različitim područjima, uključujući kopnena vozila, bespilotne letjelice, oružje, simulatore, radare, sonare, rješenja za mornaričke platforme, zrakoplovne sisteme, rakete, logistička vozila, opremu za opskrbu i sigurnost sistema.

Međunarodni sajam odbrambene industrije (IDEF) prvi put je organizovan 1993. godine.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Istanbulu #otvoren #Međunarodni #sajam #odbrambene #industrije

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker