NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

U izraelskim napadima na Pojas Gaze tokom noći ubijena 33 Palestinca

Izrael već 101 dan nastavlja zračne, kopnene i morske napade na Pojas Gaze

Najmanje 33 Palestinca ubijena su, a veliki broj je povrijeđen u izraelskim zračnim i kopnenim napadima na različite dijelove Pojasa Gaze tokom noći, javlja Anadolu.

Prema službenoj palestinskoj agenciji WAFA, zdravstveni izvori su potvrdili da su 33 osobe, uključujući djecu i žene, ubijene, a desetine su povrijeđene kao rezultat bombardovanja desetina kuća u Gazi u ranim jutarnjim satima.

Izraelske snage su intenzivnom artiljerijskom vatrom napale i različita područja Khan Younisa na jugu Pojasa Gaze i izbjegličke kampove Burayj i Al-Maghazi u centralnom dijelu.

Zbog izraelskih napada koji su u toku, komunikacijske i internetske usluge u Pojasu Gaze potpuno su prekinute već četiri dana.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu, opustošivši veći dio uske obalne enklave u znak odmazde za prekogranični napad palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Od tada je ubijeno najmanje 23.968 Palestinaca, uključujući 10.300 djece i 7.100 žena.

Prema podacima Ujedinjenih nacija (UN) zbog smrtonosnih napada 85 posto stanovništva Gaze interno je raseljeno zbog akutne nestašice hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker