BIHNAJNOVIJE VIJESTI

U ponedjeljak obilježavanje Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji 1992-1995

U 12 sati će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježje na pijaci Markale, a u 12.30 sati je zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća

U ponedjeljak, 5. februara, biće obilježen Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995, javlja Anadolu.

U povodu obilježavanja 5. februara – Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995. godine i 30. godišnjice stradanja naših sugrađana na pijaci Markale, obavještavamo vas da Kanton Sarajevo u ponedjeljak organizuje polaganje cvijeća na Spomen obilježju ubijenim sugrađanima na pijaci Markale i Zajedničku komemorativnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo, objavila je Služba za protokol i press KS.

U 12 sati će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježje na pijaci Markale, a u 12.30 sati je zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo koja će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Skupština Kantona Sarajevo je proglasila 5. februar (dan masakra građana Sarajeva na pijaci Markale) – Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992-1995. godine koji se obilježava: “programima komemorativnog sadržaja sa odgovarajućim protokolarnim aktivnostima”

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker