SVIJET

Uništena kasarna armenskih oružanih snaga

Portparol azerbejdžanskog Ministarstva odbrane pukovnik Anar Ejvazov izjavio je da je u okviru antiterorističkih mjera azerbejdžanske vojske u Karabahu uništena kasarna armenskih oružanih snaga te da je zaplijenjeno šest kamiona napunjenih minobacačkim granatama i četiri minobacača, javlja Anadolu.

Eyvazov je na konferenciji za novinare rekao da se lokalne antiterorističke mjere azerbejdžanske vojske u Karabahu nastavljaju.

“U sklopu mjera, azerbejdžanski vojnici su zaplijenili šest kamiona napunjenih minobacačkim granatama i četiri minobacača koji pripadaju armenskim oružanim snagama”, rekao je on.

Navodeći da su na armenskim društvenim mrežama dijeljene lažne informacije o napadima azerbejdžanske vojske na civilna vozila i ambulantna vozila, Eyvazov je naglasio da tvrdnje ne odražavaju istinu i da je azerbejdžanska vojska samo uništila legitimne vojne ciljeve.

“Jedinice armenskih oružanih snaga, nakon što su ostale bez municije, pokušavaju da napuste svoje položaje, pregrupišu se u naseljima i prisilno naoružaju civile koji žive u Karabahu. Još jednom pozivamo armenske oružane snage stacionirane u azerbejdžanskom regionu Karabaha da odmah polože oružje i predaju se. Antiterorističke mjere će samo u tom slučaju biti zaustavljene. Pozivamo armenske stanovnike u regionu da ne ostaju blizu armenskih oružanih snaga i ne podržavaju im se”, poručio je Eyvazov.

Podsjetivši da su na armenskim društvenim mrežama podijeljene tvrdnje da je azerbejdžanska vojska otvorila vatru na civilni konvoj u pratnji ruskih snaga u regionu, Eyvazov je demantovao te navode i kazao da su azerbejdžanske vlasti u stalnoj komunikaciji i koordinaciji s komandom ruskih snaga.

“Uništena je kasarna armenskih oružanih snaga, koja je dugo vremena radila ilegalno, u pravcu Agderea”, rekao je on.

Tenzije u azerbejdžanskom Karabahu ponovo su u porastu, a to je uzrokovano potezima tamošnjeg navodnog režima koji je posegnuo za različitim sabotažnim i provokativnim akcijama protiv azerbejdžanskih snaga.

Armenske naoružane grupe mjesecima sistematski izvode napade na položaje azerbejdžanske vojske i postavljaju minska polja.

Uprkos azerbejdžanskom pozivu da se raspusti takozvani režim, u toj regiji je 9. septembra održani i navodni izbori, što je dodatno povećalo tenzije.

Kamion azerbejdžanske državne institucije nagazio je u minu na autoputu Ahmetbeyli-Fuzuli-Shusha u provinciji Hocavent i dvije osobe su izgubile život.

Još četiri policajca su stradala kada je policijsko vozilo koje je izašlo na lice mjesta nagazilo na drugu minu.

Potom je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopćilo da su pokrenute lokalne antiterorističke mjere kako bi se ponovo uspostavila ustavna struktura u Karabahu.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Uništena #kasarna #armenskih #oružanih #snaga

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker