BALKANBIHNAJNOVIJE VIJESTISPORT

Uspješni učenici škola „Maarif“: Značajni rezultati mlade plivačice Tesnim Maksumić

Tesnim Maksumić je učenica 4. razreda, a sa plivanjem je počela od 6. godine. Vrijednim radom i trudom već u ovim godinama postigla je velike rezultate.

 

“Maarif” škole su škole koje pored akademskog uspjeha svojih učenika veliku pažnju posvjećuju i uspjesima koje učenici ostvaruju u vannastavnim aktivnostima. Učenici ove škole bave se raznim sportovima, a mnogi od njih su veoma uspješni u tome što rade.

Jedna od uspješnih učenica škole „Maarif“ je i Tesnim Maksumić. Tesnim je učenica 4. razreda, a sa plivanjem je počela od 6. godine. Vrijednim radom i trudom već u ovim godinama postigla je velike rezultate, prenosi Anadolu.

Na međunarodnom „Sharks“ kupu ostvarila je veliki uspjeh osvojivši 4 zlatne medalje u 4 kategorije: 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m delfin te 100 m mješovito plivanje.

Na takmičenju koje je organizirao klub u kojem Tesnim trenira „Restart“ ostvarila je sljedeće uspjehe: 50 m kraul – 2. mjesto, 50 m prsno – 1. mjesto, 50 m delfin – 1. mjesto, 100 m mješovito – 3. mjesto.

Važno je istaći i to da je Tesnim državni prvak u disciplini delfin u kategoriji djece od 9 godina.

“Za svjetliju i bolju budućnost naše države i svijeta jako je važno biti podrška ovakvim talentima. Čestitamo Tesnim i želimo joj puno uspjeha u budućnosti!”, poručuju iz škola “Maarif”.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker