BALKAN

Veliki odziv građana na humanitarnom bazaru Pomozi.ba

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani, javlja Anadolija.

Tradicionalni humanitarni bazar poznat je po simboličnim cijenama, a što je najbitnije sav prihod od bazara namijenjen je za humanitarne aktivnosti koje Pomozi.ba sprovodi 365 dana u godini.

Jagoda iz Sarajeva je samo jedna od mnogih koji su posjetili humanitarni bazar.

“Na ovaj način je važna i podrška ljudima kojima je pomoć potrebna u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, a dobro nam dođe i ovo što se ovdje kupi, jer su to sve dobro očuvane stvari. Zaista se na bazaru može naći svašta”, rekla je ova Sarajka koja je i ranije dolazila na humanitarni bazar.

Amina Begović je također mišljenja da je vrlo važno na ovaj način pružiti pomoć i podršku radu i aktivnostima Udruženja Pomozi.ba.

“Organizacija Pomozi.ba ima mnogo akcija, a jedna od njih je i ovaj bazar, a koja u isto vrijeme pomaže ljudima da nađu stvari koje su korisne za njih, da doniraju svari koji se njima viška i da sva sredstva budu vrlo korisno iskorištena jer oni znaju gdje da ih usmjere”, kazala je Begović.

Glasnogovornica Pomozi.ba Saliha Rokša izjavila je da su i danas otvorili vrata ovomjesečnog humanitarnog bazara.

“Posjećenost je izuzetno velika kao i svih ostalih naših humanitarnih bazara. Pozivamo sve naše Sarajke i Sarajlije da nam se pridruže danas do 17 sati i kupe raznovrsne stvari za sebe i svoje prijatelje po vrlo povoljnim cijenama”, rekla je Rokša te dodala:

“Bitno je naglasiti da prihodi od prodaje idu za naše socijalno ugrožen stanovništvo i oboljele sugrađane koji često žive na granici siromaštva ili nisu u mogućnosti prikupiti ogromna finansijska sredstva za liječenje.”

Na bazaru se mogu kupiti, ali i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća… Donirane stvari će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima ili uručene ljudima u potrebi.

Udruženje Pomozi.ba bazar organizuje jednom mjesečno, a sva sredstva prikupljena na ovaj način usmjeravaju se ka socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Humanitarni bazar na adresi dr. Fetaha Bećirbegovića 8 otvoren je do 17 sati.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Veliki #odziv #građana #humanitarnom #bazaru #Pomoziba

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker