BIHNAJNOVIJE VIJESTI

Vodostaj većine rijeka u BiH u stagnaciji ili opadanju

Prema posljednjem izvještaju Agencije za vodno područje rijeke Save, vodotostaji rijeke Une na području Bihaća i Bosanske Krupe su u stagnaciji, dok se na ostalim područjima bilježi trend opadanja

 

Prestanak padavina u toku jučerašnjeg dana u većem dijelu Bosne i Hercegovine doveo je do stagnacije ili opadanja vodostaja većine rijeka, prenosi Anadolija.

Prema posljednjem izvještaju Agencije za vodno područje rijeke Save, vodotostaji rijeke Une na području Bihaća i Bosanske Krupe su u stagnaciji, dok se na ostalim područjima bilježi trend opadanja.

Na slivu rijeke Bosne svi vodostaji su u stagnaciji ili opadanju, osim vodotoka Spreče, na području nizvodno od brane Modrac.

Vodostaji na područjima na slivu rijeke Drine i Save također su u stagnaciji.

Prema podacima Agencije za vodno područje Jadranskog mora, vodostaj Neretve, Jasenice, Bune, Trebižata i Krupe je u većini mjesta u stagnaciji ili opadanju.

Kiša koja je u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine padala tri dana zaredom, uzrokovala je porast vodostaja rijeka, koje su se na pojedinim mjestima i izlile iz korita.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker