SVIJET

Zbog grada i velike oluje privremeno zatvoren autoput

Grad veličine teniskih loptica doveo je do privremenog zatvaranja autoputa na sjeveru Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oštećene su desetine automobila.

“U Italiji smo suočeni sa posljedicama klimatskih promjena, s trendom ka tropikalizaciji”, navedeno je iz Udruženja poljoprivrednika Coldiretti, pozivajući se na sve češće, iznenadne i jake oluje.

Coldiretti procjenjuje 14 milijardi eura štete u poljoprivrednoj proizvodnji, zgradama i infrastrukturi zbog posljedica izazvanih klimatskim promjenama poput poplava i klizišta.

Na video snimcima oluje s gradom u blizini sjevernog grada Modene u ponedjeljak, mogu se vidjeti automobili s razbijenim staklima.

Iako je grad uobičajna ljetna pojava u dolini rijeke Po, meteorolog Luca Lombroso rekao je da su snaga i učestalost grada ove godine učinili fenomen “neobičnim”.

Grad može uništiti čitava polja ili voćnjake.

Coldiretti “ovoj ludoj klimi” pripisuje pad berbe breskve i kajsije od 40 posto, a nektarina za 50 posto.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Zbog #grada #velike #oluje #privremeno #zatvoren #autoput

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker