BALKAN

Bez potvrde o vakcinaciji od danas zabranjen ulaz u sve objekte

U Sjevernoj Makedoniji danas stupa na snagu nova mjera zaštite protiv širenja zaraze koronavirusom, kojom se bez potvrde o primljenoj vakcini zabranjuje ulazak u svaki objekat, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovo uključuje ugostiteljske objekte, u kojima je prisutno više od 30 ljudi, za bilo koji događaj (proslava, koncert, seminar, obuka, radionica, konferencija, kulturni ili sportski događaj).

Zbog ove mjere Vlade u nedjelju je u Skoplju održan protest, koji je organizovan putem društvenih mreža pod sloganom “Stop lišavanju slobode”, a okupljeni građani su protest održali ispred Skupštine Republike Sjeverne Makedonije, gdje su poručili da nove mjere ograničavaju osnovna ljudska prava i slobode.

“Razmislite o tome šta će se u budućnosti dogoditi s vašom djecom, unucima i praunucima. Molim vas razmislite i izađite, jer ako se sada predamo, bićemo robovi doživotno. Borite se za svoja prava, oni krše naša ljudska prava, ljudi, probudite se, molim vas probudite se”, rekao je jedan od organizatora protesta David Dimitrievski.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo “Sloboda izbora”, “Ne vakcinaciji”, “Moje tijelo je moj izbor” te su skandirali “Želimo slobodu”.

Nakon okupljanja građani su se mirno razišli, najavivši da će, ako im se glas ne čuje, nastaviti na ulici iskazivati protivljenje.

Odluka o obaveznom dokazu o izvršenoj imunizaciji, makar jednom dozom vakcine odnosi se na sve starije od 18 godina.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Bez #potvrde #vakcinaciji #danas #zabranjen #ulaz #sve #objekte

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker