BIHNAJNOVIJE VIJESTI

BiH: Na pojedinim putnim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na svim vlažnim lokalitetima u planinskim predjelima, a u nižim predjelima na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a

Na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na širem području Tuzle i Bijeljine, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, upozorili su u srijedu ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA)..

Dodaju da se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na svim vlažnim lokalitetima u planinskim predjelima, a u nižim predjelima na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice – Stupari (Đurđevik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker